ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟ – ΕΚΑΤΗΒΟΛΟΣ

Η ομιλία του συγγραφέα Γραμμόζη Αριστέα το Σάββατο στις 15/06/2019 στον ΕΚΑΤΗΒΟΛΟΝ στο κέντρο των Αθηνών ήταν πραγματικά «ερευνητικά» αξιοθαύμαστη και με πληροφορίες, που ο καθένας θα έπρεπε να γνωρίζει.

Εντυπωσιακή η παρουσίαση, η μελέτη του σε θέματα που αφορούν τον κάθε Έλληνα και την καταγωγή του Αρειμένιος Βλάχος, καθώς και με το πόσο πάθος και ενθουσιασμό προσεγγίζει ένα θέμα άκρως αποκαλυπτικό ως προς την ελληνική γλώσσα, αλλά και την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας, καθώς και πώς διαφαίνεται η παγκόσμια «βάση» που τέθηκε για να μεταλαμπαδευθεί «έκφραση» και επικοινωνία σε όλους τους λαούς – έτσι όπως διαμορφώθηκαν με το πέρασμα των χιλιετιών – απαρχής ενός και μοναδικού – του ελληνικού προερχόμενο εκ της γενικότερης περιοχής της Ηπείρου.

Το ντοκυμαντέρ που πρωταγωνιστούσε ανεδείκνυε και οπτικοακουστικά την καθαρότητα των ριζών μας και «φωτογράφιζε»; την ζωή του και μέσα από εκείνον την σπουδαιότητα της ελληνικής γλώσσης και το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής και πνεύματος.

Έπειτα, με τα στοιχεία που παρέθετε τράβηξε το ενδιαφέρον όλων με την βαθυστόχαστη βιωματική θα λέγαμε εργασία που έχει προηγηθεί για να φανερώσει την μητέρα των γλωσσών ως βασίλισσα του «Λόγου» και των αρχετύπων ονομάτων και εννοιών.

Ευχόμαστε να συνεχίσει την διάδοση του έργου του και να μην χάσει την πηγαία ζωντάνια του!!!

Με περίσσεια εκτίμηση,

Βάσια & Γιάννης

Υ.Γ.: Εντυπωσιακή η γλυκύτατη σύντροφός του που τον στηρίζει – αντιπροσωπευτικό δείγμα αρχαϊκής γυναικείας δωρικότητας και σεμνότητας.