Οι Έλληνες Αρειμένιοι Βλάχοι και η κρυμμένη αλήθεια – Τόμος Α

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Το θέμα της καταγωγής του Γλωσσικού Ιδιώματος των Αρειμένιων Βλάχων –όπως και αυτού των Κυπρίων, Ποντίων, Σαρακατσάνων, Κρητικών, Επτανησίων κ.ά.– είναι απολύτως και πολυσήμαντα εθνικό. Διότι το Έθνος των Ελλήνων δεν είναι άλλο από τον καμβά που συναπαρτίζουν όλες αυτές οι ιδιαίτερες Ελληνικές φυλές, με τα ιδιαίτερα ήθη και έθιμα, το ιδιαίτερο Γλωσσικό Ιδίωμα, την ιδιαίτερη οικογενειακή και κοινωνική δόμηση. Και όταν αρχίση η αποδόμηση αυτού του καμβά, δεν είναι μακριά η παντελής διάλυσή του.

Το πού, σε ποια γλώσσα ή ομάδα γλωσσών, ανήκει ένα γλωσσικό ιδίωμα δεν είναι θέμα που θα έπρεπε να απασχολήσει πολιτικούς, πολιτευόμενους και πολιτικάντηδες, ούτε βέβαια γεωλόγους, βιολόγους και σεισμολόγους. Ήταν, είναι και θα είναι πρόβλημα προς λύσιν των γλωσσολόγων· των ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ (με την αρχαία έννοια του όρου) όμως γλωσσολόγων και όχι των επαγγελματιών του «έτσι τα βρήκαμε, ποιος ο λόγος να τ’ αλλάξουμε;» φελολόγων-γλωσσολόγων, οι οποίοι με νύχια και με δόντια υποστηρίζουν την Ινδοευρωπαϊκή θεωρία και την καταγωγή του Ελληνικού Αλφαβήτου από τους Σημίτες-Φοίνικες(!), μη διστάζοντας να αφορίσουν όποιον διαφωνεί, αφού εκείνοι είναι οι… επιστήμονες, εκείνοι κατέχουν την απόλυτη και μοναδική (εξ αποκαλύψεως άραγε;) αλήθεια, αλήθεια η οποία, ένεκα των ανερεύνητων και  αντιεπιστημονικών θέσεων που λαμβάνουν έναντι του υπό εξέταση ζητήματος αλλά και γενικώς του γλωσσολογικού, αήθεια έχει καταλήξει να είναι.

Βεβαίως και είναι οι πολιτικοί εκείνοι που θα δώσουν την λύση στο πρόβλημα. Πολιτικοί όμως που, όπως και οι σύμβουλοί τους, βλέπουν μακριά – και προς τα πίσω και προς τα μπρος· πολιτικοί που αγαπούν αυτόν τον τόπο και ενδιαφέρονται για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του· πολιτικοί που πριν και πάνω απ’ όλα έχουν την πατρίδα τους, την Ελλάδα και όχι το πόσο πιο πλούσιοι θα εξέλθουν της πολιτικής τρέποντάς την σε πωλητική· πολιτικοί που δεν θα αρνηθούν ότι οι απαρχές πολλών από τα επιτεύγματα του πανανθρώπινου Πολιτικού και Ανθρωπιστικού, Επιστημονικού και Τεχνολογικού πολιτισμού γεννήθηκαν εδώ, στον ιερό αυτόν τόπο, φοβούμενοι μήπως από τους εκπροσώπους του… προοδευτισμού αποκληθούν «εθνικιστές».

Μέσα από την έκδοση του ανά χείρας έργου, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να επιτευχθεί η ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ή ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ του Γλωσσικού Ιδιώματος των Αρειμένιων Βλάχων στον γλωσσικό καμβά που αυτό ανήκει. Και επειδή είναι απτός ο φόβος πως επιδιώκεται ο εξοβελισμός του Ιδιώματος από τον καμβά της Ελληνικής Γλώσσας, ας κρουσθεί ο κώδων του κινδύνου: Ο εξοβελισμός του Ιδιώματος θα αποτελέση τον πρόδρομο εξοβελισμού της φυλής από τον εθνικό κορμό και της παραδόσεώς της σε όποιον λαό αποφασίση να την διεκδικήση.

Και δυστυχώς δεν θα είναι η πρώτη φορά που το Ελληνικό Έθνος θα βιώση μια τέτοιαν απώλεια, μιαν ακόμη εθνική μειοδοσία.

Οι Έλληνες Αρειμένιοι Βλάχοι και η κρυμμένη αλήθεια - Τόμος Α